Mas Fuselles – Pujals dels Pagesos

Publicat el dia 29 gener de 2018

Seguint amb les nostres visites per cases rurals, aquesta vegada vam tornar al Pla de l'Estany i l'opció escollida fou el Mas Fuselles, situat al petit poblet de Pujals dels Pagesos del municipi de Cornellà del Terri, a la província de Girona. Era un divendres de primers de maig i recordo el dia de la setmana perquè fou molt especial. En arribar a la casa a mitja tarda, ens trobàrem amb la sorpresa de veure un gran espai amb gronxadors, tirolines, inflables, tobogans i tota mena d'entreteniments, ple de nens jugant, saltant i rient. I per controlar els petits, hi havia els pares asseguts en els corresponents bancs. Com sempre, quan busquem una casa rural ens agrada que, entre altres coses, hi puguem sopar, esmorzar i gaudir de l'entorn, però no vàrem veure enlloc que aquesta casa era especial per a parelles amb nens. Era la primera vegada que el dia escollit era divendres i en veure tants nens diguérem: “a on ens hem posat!” Però en el fons, ens va fer gràcia.

Ens trobàrem amb la sorpresa de veure un gran espai amb gronxadors, tirolines, inflables, tobogans i tota mena d'entreteniments, ple de nens jugant

Una parella jove amb molta empenta i també amb nens eren els encarregats del negoci. Ens donaren la benvinguda i ens acompanyaren a la nostra habitació, que per cert aquí hi havien posat noms de vents; la nostra portava el nom de Llevant: era una habitació grandiosa, amb el mobiliari molt antic. Ens ensenyaren on estava el menjador i ens explicaren que, a l'hora de sopar, primer sopaven els nens i després els grans i que tenien establert compartir taula. Com sempre ens acomodàrem i tot seguit vam anar a donar un tomb pels voltants de la casa; el dia era llarg i donava per fer un gran recorregut. A la mateixa casa vam trobar una granja amb gran varietat d'animalons. Els hostes més petits podien acompanyar el propietari per donar-los menjar, recollir els ous i fer un passeig amb poni. Disposaven també d'una gran piscina, camp de futbol i de bàsquet, un laberint i casetes de fusta penjades dalt d'alguns arbres. Una altra curiositat que ens va cridar l'atenció va ser el fet que en un lateral de la casa hi tenien instal·lat un rocòdrom per iniciar-se a fer escalada. Tampoc podia faltar una gran biblioteca i jocs de taula.

Menjador i sala d'estar del mas Fuselles, amb tot d'entreteniments pels més petits

A l'hora indicada entràrem al menjador i sala d'estar, a on també hi havia un gran espai destinat perquè poguessin jugar els nens, amb un futbolí, una taula de billar i altres jocs pels més petits. Tot estava ple de nens jugant que ja havien sopat. Ens acostarem a on hi havia la taula, la qual ja estava ocupada en part per alguns dels pares. Ens van indicar que ja ens podíem asseure a continuació, i quan tothom estava assegut, inclosos els propietaris, ens van servir el sopar. No vàrem tenir problemes per establir conversa amb els nostres veïns de taula, uns joves molt agradables; els nens es portaren molt bé, deixant sopar tranquils als seus pares. Després d'una estona de sobretaula, el propietari preguntà, dirigint-se a la mainada, qui l'acompanyava a buscar els follets del bosc. De seguida, una colla de nens s'aixecaren i foren a buscar les seves llanternes. Alguns els portaven al cap, tot cofois, i van sortir al bosc seguits d'alguns dels pares. Al cap d'una estona, tornaren contents i satisfets de la seva excursió nocturna. I tot seguit, tothom cap a dormir.

L'endemà, després d'un bon esmorzar de bufet lliure i fullejar el diari, recollirem les nostres pertinences. Abans d'acomiadar-nos definitivament, però, vam contemplar els nens fent les seves activitats, feliços i contens. Una grata experiència molt recomanable. Com sempre, ens agrada visitar aquests petits poblets els quals tenen tots el seu encant. Va fer un dia esplèndid, el mes de maig és per gaudir de la natura, doncs els sembrats estan amb el seu verd esplendorós i els marges plens de flors de tots colors. Pujals dels Pagesos és un poble de masies i cases de pagès disseminades; l'església està reformada i dedicada a Santa Eulàlia. A prop d'aquí es troba també l'ermita de Sant Mer, que a finals de gener s'hi fa un gran aplec: surten grups de gent dels pobles veïns que hi acudeixen a peu i altres van en cotxe, ja que disposen d'un gran aparcament. Davant l'ermita hi ha una gran esplanada a on se celebra la missa, es ballen sardanes, es fan jocs per a petits i grans, hi ha parades de productes artesanals i es pot passejar i gaudir d'un paratge únic. Fins i tot crec que encara deixen fer foc per coure carn a la brasa per dinar. Un aplec que s'ha de viure i fruir. Després de la passejada per alguns poblets i gaudir de la natura, acabarem amb un dinar a Can Masonet, a prop del Mas Fuselles.

Relats relacionats

www.recordsdelmoli.cat utiliza cookies propias y de terceros para mejorar el funcionamiento técnico de la web, personalizar la experiencia de navegación y para el análisis estadístico. Si continúas navegando consideraremos que aceptas el uso de cookies.AceptarMás información